Ciekawe smaki oraz egzotycznie brzmiące nazwy przypraw, które nadają daniom unikalny smak, sprawiają, ze coraz chętniej i odważniej zerkamy w stronę Azji. Zaskakujące połączenia dobrze znanych składników z orientalnymi przyprawami poszerzają kulinarne doświadczenia i sprawiają, że niektóre przepisy na stałe wchodzą do naszego menu. Wszystkich zainteresowanych nowymi kulinarnymi doznaniami zapraszamy na przygodę z azjatyckimi zupami. Uczestnicy warsztatów wspólnie przygotują i skosztują kilku popularnych azjatyckich zup. Będzie to też doskonała okazja by zadać prowadzącemu pytania i rozwiać kulinarne wątpliwości dotyczące tego tematu.
W czasie spotkania uczestnicy wspólnie przygotują:
- Tajską zupę Tom Kha
- Ramen z karkówką
- Zupę PHO z wołowiną
- Warzywa w tempurze
Na zakończenie warsztatu (lub nawet w jego trakcie) skosztujemy przygotowanych dań i jeszcze raz omówimy przygotowane dania.
Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.
Prowadzący: Bartłomiej Wrzesiński Data: 30.03.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 319,00 zł
Prowadzący: Patrycja Lan Le Thanh Data: 12.04.2023 (środa) g.18:00 Cena: 339,00 zł
Prowadzący: Kacper Sobkiewicz Data: 20.04.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 389,00 zł
Po złożeniu zamówienia masz 90 min na dokonanie płatności, w przeciwnym razie twoja rezerwacja zostanie usunięta.