20.10.2022 /g.18:00
250,00 zł
Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne zupy! Zupa to doskonałe danie, dzięki któremu możesz sobie zapewnić konkretną dawkę składników odżywczych – przygotowana na odpowiednim, warzywnym lub mięsnym wywarze, zaspokoi głód na długi czas. Azjatyckie wersje takich dań łączą w sobie to, co najlepsze – wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne.
Na warsztatach pt. „Azjatyckie zupy” dowiesz się, czym jest ramen, PHO czy tempura, a także poznasz azjatyckie przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny, orientalny smak. Nasz Szef kuchni podpowie Ci, jaki rodzaj makaronu najlepiej wykorzystać oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy Cię, jak komponować azjatyckie zupy, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na koniec wszyscy uczestnicy będą mogli spróbować przygotowanych przez siebie potraw i tym samym wkroczyć na nową kulinarną ścieżkę.
Warsztatowy jadłospis:
- Tajska zupa Tom Kha;
- Ramen z karkówką;
- Zupa PHO z wołowiną;
- Warzywa w tempurze.
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
Czas trwania: około 3 godziny.