27.01.2022 /g.18:00
230,00 zł
Czy weganie muszą zrezygnować ze słodkich wypieków? Okazuje się, że nie! Jeżeli bliżej przyjrzymy się przepisom kulinarnym okaże się, że w łatwy sposób można je zmodyfikować tak, by wyeliminować wszystkie produkty odzwierzęce. Właśnie takim prostym i wbrew pozorom łatwym do przygotowania wypiekom bez jajek, masła i mleka poświęcony będzie ten warsztat. Tutaj sztuka polega głównie na wyborze oraz kompozycji odpowiednich składników. Warsztaty pozwolą zdobyć praktyczną umiejętność przygotowania wybranych wegańskich wypieków oraz dostarczą informacji o tym, które produkty warto ze sobą łączyć i jakie to może przynieść efekty.
W czasie warsztatów uczestnicy przygotują:
- Krem z kaszy jaglanej i mleka kokosowego
- Ciasto kruche z suszonych śliwek
- Krem orzechowy
- Wegański krem czekoladowy
- Ciasto marchewkowe.
Wszystko będzie odbywało się pod czujnym okiem chefa Kacpra Sobkiewicza, który nie tylko będzie instruował co i jak przygotować, ale także podzieli się swoim kulinarnym doświadczeniem. Zainteresowani będą mogli zapytać także skąd czerpie inspiracje do przygotowywania coraz to nowych ciast w wersji wege.