Zbliżające się lato i coraz lepsza pogoda to idealny czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Wspólne grillowanie to nieodzowny element spotkań ze znajomymi w wakacyjne wieczory i nie tylko. Grill kojarzy nam się z raczej tłustymi i niezdrowymi potrawami, przyzwyczailiśmy się do przyrządzania tłustych kiełbas i karkówki. Nic bardziej mylnego. Podczas naszych warsztatów zaprezentujemy, jak przyrządzić zdrowe i smaczne potrawy z grilla. Przedstawimy Wam kilka istotnych zasad grillowania w wersji fit. Powiemy na co należy zwrócić uwagę podczas grillowania oraz pokażemy po jakie produkty warto sięgać, aby było to z korzyścią dla naszego zdrowia oraz sylwetki. Nasz szef kuchni zaprezentuje kilka przepisów na dietetyczne dania z grilla oraz pokaże, jak łączyć dodatki, aby w pełni zadowolić nasze kubki smakowe.
Wspólnie przygotujemyKurczaka w marynacie czosnkowo-pietruszkowej nadziewany szpinakiem, karczochami i kozim serem Cukinię z szynką, pomidorami i mozzarellą Szaszłyki z łososiem i szparagami Sałatka z grillowanym kurczakiem, łososiem i mango Grillowaną doradę z pastą z suszonych pomidorów i oliwek Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej Sos z awokado do sałatek Grillowaną brzoskwinię z jogurtem greckim i miodem
Szef kuchni KKS Lech Poznań, związany z pierwszym zespołem od 2014 roku. Wcześniej szef kuchni wielu renomowanych hoteli ( Pałac Mierzęcin, hotel Król Kazimierz, hotel Sheraton, hotel Dana, Columna Medica ); pomysłodawca i organizator konkursów kulinarnych organizowanych w plenerze m. in. Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ogniskach czy Mistrzostwa Polski w Paprykarzu. Prowadzący programy kulinarne Master Lech, Znani od kuchni. Od 2015 do 2021 roku szef kuchni piłkarskiej kadry Polski U21. Zauroczony polską kuchnią, zdrowym i BIO żywieniem. Współpracował z Polską Ambasadą w Portugali promując polską kuchnie i polskie produkty BIO. Były maratończyk i triathlonista.
Dietetyk i fizjoterapeuta w KKS Lech Poznań. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego, kierunek Fizjoterapia. Swoją przygodę w niebiesko-białych barwach rozpoczynał w 2013 roku jako fizjoterapeuta zespołów młodzieżowych. Pasjonat sportu oraz zdrowego żywienia oraz wiedzy z zakresu dietetyki sportowej. Studiował na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym. Od 2017 roku związany z seniorskim zespołem Lecha Poznań, w którym odpowiada za dietetykę i suplementację. Współpracował również z młodzieżową reprezentacją Polski U18. Po pracy formę szlifuje w biegach długodystansowych, ale nie zapomina również o treningach siłowych. Wszystkie nowinki dietetyczne testuje na sobie.
Prowadzący: Bartłomiej Wrzesiński Data: 30.03.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 319,00 zł
Prowadzący: Patrycja Lan Le Thanh Data: 12.04.2023 (środa) g.18:00 Cena: 339,00 zł
Prowadzący: Kacper Sobkiewicz Data: 20.04.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 389,00 zł
Po złożeniu zamówienia masz 90 min na dokonanie płatności, w przeciwnym razie twoja rezerwacja zostanie usunięta.