Czy śniadanie to najważniejszy posiłek dnia? Czy trening na czczo przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej? Czy śniadanie białkowo-tłuszczowe jest dobrym rozwiązaniem na rozpoczęcie dnia? Na wszystkie te pytania postaramy się odpowiedzieć podczas naszych kolejnych warsztatów pt. „Śniadanie mistrzów”.
Śniadanie jako pierwszy posiłek w ciągu dnia pełni istotną rolę w kontekście dostępności energii. Przerywa on nocny post i pozwala uzupełnić straty energetyczne z dnia poprzedniego. Śniadanie nasila procesy przebudowy białek ustrojowych, czyli aktywuje procesy anaboliczne w naszym organizmie.
Dostępne są różne scenariusze żywieniowo-sportowe, w których śniadanie jest posiłkiem przedtrenigowym lub przedstartowy lub pełni funkcję posiłku potreningowego w przypadku treningu wykonywanego na czczo. Każda z tych okoliczności w pewnym stopniu będzie modyfikowała nasze podejście do komponowania śniadania, zarówno pod kątem energetycznym jak i w zakresie udziału makroskładników. Wspólnie z naszym Szefem Kuchni przedstawimy Wam kilka propozycji na pożywne i szybkie śniadania dostosowane do osób aktywnych fizycznie. Jeśli chcesz poznać przepis na śniadanie „idealne” zapraszamy na nasze warsztaty. Do zobaczenia!
Szef kuchni KKS Lech Poznań, związany z pierwszym zespołem od 2014 roku. Wcześniej szef kuchni wielu renomowanych hoteli ( Pałac Mierzęcin, hotel Król Kazimierz, hotel Sheraton, hotel Dana, Columna Medica ); pomysłodawca i organizator konkursów kulinarnych organizowanych w plenerze m. in. Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ogniskach czy Mistrzostwa Polski w Paprykarzu. Prowadzący programy kulinarne Master Lech, Znani od kuchni. Od 2015 do 2021 roku szef kuchni piłkarskiej kadry Polski U21. Zauroczony polską kuchnią, zdrowym i BIO żywieniem. Współpracował z Polską Ambasadą w Portugali promując polską kuchnie i polskie produkty BIO. Były maratończyk i triathlonista.
Dietetyk i fizjoterapeuta w KKS Lech Poznań. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego, kierunek Fizjoterapia. Swoją przygodę w niebiesko-białych barwach rozpoczynał w 2013 roku jako fizjoterapeuta zespołów młodzieżowych. Pasjonat sportu oraz zdrowego żywienia oraz wiedzy z zakresu dietetyki sportowej. Studiował na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym. Od 2017 roku związany z seniorskim zespołem Lecha Poznań, w którym odpowiada za dietetykę i suplementację. Współpracował również z młodzieżową reprezentacją Polski U18. Po pracy formę szlifuje w biegach długodystansowych, ale nie zapomina również o treningach siłowych. Wszystkie nowinki dietetyczne testuje na sobie.
Prowadzący: Bartłomiej Wrzesiński Data: 30.03.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 319,00 zł
Prowadzący: Patrycja Lan Le Thanh Data: 12.04.2023 (środa) g.18:00 Cena: 339,00 zł
Prowadzący: Kacper Sobkiewicz Data: 20.04.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 389,00 zł
Po złożeniu zamówienia masz 90 min na dokonanie płatności, w przeciwnym razie twoja rezerwacja zostanie usunięta.