Kuchnia gruzińska

Kuchnia gruzińska

26.01.2023 /g.18:00

279,00 zł

W kuchni gruzińskiej odkryjesz wpływy europejskie i azjatyckie. Przebiegający w Gruzji Wielki Jedwabny Szlak sprawił, że Gruzini mieli dostęp do przypraw i produktów z całego świata, dlatego mogli próbować, mieszać, eksperymentować i dosłownie czarować na talerzu! 

Przepisem na ich magiczne potrawy są naturalne produkty: warzywa, owoce, mięsa i sery z charakterystycznymi przyprawami: czosnkiem, kolendrą, szafranem, czy szałwią i… OGROMNYM TEMPERAMENTEM z jakim je przyrządzają. 

Ten temperament pokaże Ci szef kuchni warszawskiej restauracji gruzińskiej Chinkalni, który poprowadzi warsztaty. Poznasz na nich narodowe potrawy gruzińskie, które razem z nim przygotujesz.

Będą to między innymi:

- Chaczapuri
- Chinkali z mięsem
- Charczo 
- Nazuki

Oczywiście wszystkiego spróbujesz!

Zdobyta wiedza i przepisy pomogą Ci przygotować je również w domu.

Czas trwania: około 3 godziny.

Adrianna Krzeszowska

Adrianna Krzeszowska

Prowadzący

Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami.  Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także