27.04.2023 /g.18:00
299,00 zł
Pyra z gzikiem to kultowa poznańska potrawa, która urzeka prostotą i smakiem. Jednak nie wszystkie dania ze stolicy wielkopolski są takie łatwe w przygotowaniu. Podczas warsztatów poznasz różne sposoby przyrządzenia kaczki po poznańsku, dowiesz się jak przygotowywać sosy o idealnej konsystencji oraz dlaczego nazwy wszystkich poznańskich przysmaków pochodzą z gwary.
Tego dnia wspólnie przyrządzimy:
- rosół z kury z domowym makaronem
- pyra z gzikiem i smażoną cebulką i boczkiem
- pieczona kaczka z pyzami i modrą kapustą
- sernik z rodzynkami
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
Czas trwania: około 3 godziny.
Liczba dostępnych miejsc: 5
Zapisz się