Kuchnia poznańska

Kuchnia poznańska

27.04.2023 /g.18:00

299,00 zł

Pyra z gzikiem to kultowa poznańska potrawa, która urzeka prostotą i smakiem. Jednak nie wszystkie dania ze stolicy wielkopolski są takie łatwe w przygotowaniu. Podczas warsztatów poznasz różne sposoby przyrządzenia kaczki po poznańsku, dowiesz się jak przygotowywać sosy o idealnej konsystencji oraz dlaczego nazwy wszystkich poznańskich przysmaków pochodzą z gwary.

Tego dnia wspólnie przyrządzimy:

- rosół z kury z domowym makaronem

- pyra z gzikiem i smażoną cebulką i boczkiem

- pieczona kaczka z pyzami i modrą kapustą

- sernik z rodzynkami

Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej. 

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 5

-
+
Zapisz się
Adrianna Krzeszowska

Adrianna Krzeszowska

Prowadzący

Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami.  Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także