Kuchnia włoska

Kuchnia włoska

08.12.2022 /g.18:00

250,00 zł

Szukasz alternatywy dla ciężkich i tłustych, tradycyjnych dań serwowanych w Polsce? Kuchnia włoska bazuje na wyjątkowych smakach, jakie można uzyskać z mieszanek aromatycznych ziół oraz wyjątkowych warzyw. Jest lekka, wyśmienita i całkiem prosta – wystarczy tylko uzupełnić kuchenne półki w odpowiednie produkty!

Na warsztatach „Kuchnia włoska: nie tylko makaron” odkryjesz tajniki kulinarne Włochów, a także dowiesz się więcej o ich kuchennych obyczajach. Poznasz tradycyjne produkty wykorzystywane w codziennym meny, dzięki którym będziesz mógł komponować dania z włoskim akcentem we własnym domu. Nauczysz się przyrządzać nie tylko klasyczne dania, takie jak spaghetti czy risotto – nasz Szef kuchni opowie także o włoskich deserach, a po skończonej pracy będziesz miał możliwość skosztowania wszystkich przygotowanych potraw.

Warsztatowy jadłospis:
- Caponata - pasta z bakłażana

- Risotto grzybowe

- Pinsa (foccacia)

- Tiramisu

Czas trwania: około 3 godziny.

Adrianna Krzeszowska

Adrianna Krzeszowska

Prowadzący

Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami.  Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także