Kuchnia włoska

Kuchnia włoska

08.12.2022 /g.18:00

250,00 zł

Szukasz alternatywy dla ciężkich i tłustych, tradycyjnych dań serwowanych w Polsce? Kuchnia włoska bazuje na wyjątkowych smakach, jakie można uzyskać z mieszanek aromatycznych ziół oraz wyjątkowych warzyw. Jest lekka, wyśmienita i całkiem prosta – wystarczy tylko uzupełnić kuchenne półki w odpowiednie produkty!

Na warsztatach „Kuchnia włoska: nie tylko makaron” odkryjesz tajniki kulinarne Włochów, a także dowiesz się więcej o ich kuchennych obyczajach. Poznasz tradycyjne produkty wykorzystywane w codziennym meny, dzięki którym będziesz mógł komponować dania z włoskim akcentem we własnym domu. Nauczysz się przyrządzać nie tylko klasyczne dania, takie jak spaghetti czy risotto – nasz Szef kuchni opowie także o włoskich deserach, a po skończonej pracy będziesz miał możliwość skosztowania wszystkich przygotowanych potraw.

Warsztatowy jadłospis:
- Caponata - pasta z bakłażana

- Risotto grzybowe

- Pinsa (foccacia)

- Tiramisu

Czas trwania: około 3 godziny.

SPRZEDANE
Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także