17.02.2022 /g.18:00
250,00 zł
W czasie warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zdobyć wiedzę na temat kuchni włoskiej, jej smaków i obyczajów. Poznamy wysokiej jakości włoskie produkty, z których stworzymy znane i mniej znane dania. Rozsmakujemy się w słonecznej Italii zaczynając od mediolańskich smaków Lombardii, kończąc na deserze charakterystycznym dla regionu wysypy Capri. Nie zabraknie również klasyki, królowej wśród makaronowych propozycji- spaghetti Carbonara.
Menu:
- Gnocchi z ricotty z truflami
- Risotto alla Milanese (risotto z szafranem)
- Spaghetti Carbonara
- Osobucco alla Milanese (duszona gicz cielęca)
- Gremolata (posypka do mięsa)
- Torta Caprese (ciasto czekoladowo – orzechowe)
Uczestnicy warsztatów wykonają i będą mieli okazję skosztować wszystkich dań. W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni włoskiej. Opowie też o tym skąd czerpie inspiracje w tym zakresie.