02.03.2023 /g.18:00
289,00 zł
Szukasz alternatywy dla ciężkich i tłustych, tradycyjnych dań serwowanych w Polsce? Kuchnia włoska bazuje na wyjątkowych smakach, jakie można uzyskać z mieszanek aromatycznych ziół oraz wyjątkowych warzyw. Jest lekka, wyśmienita i całkiem prosta – wystarczy tylko uzupełnić kuchenne półki odpowiednimi produktami!
Na warsztatach „Kuchnia włoska: nie tylko makaron” odkryjesz tajniki kulinarne Włochów, a także dowiesz się więcej o ich kuchennych obyczajach. Poznasz tradycyjne produkty wykorzystywane w codziennym menu, dzięki którym będziesz mógł komponować dania z włoskim akcentem we własnym domu. Nauczysz się przyrządzać nie tylko klasyczne dania, takie jak spaghetti czy risotto – nasz Szef kuchni opowie także o włoskich deserach, a po skończonej pracy będziesz miał możliwość skosztowania wszystkich przygotowanych potraw.
Warsztatowy jadłospis:
- Gnocchi z ricotty z truflami;
- Risotto z grzybami;
- Ribolita Toscana;
- Krem Tiramisu
Na koniec wszyscy uczestnicy będą mieć okazję skosztować przygotowanych potraw.
Czas trwania: około 3 godziny.