Kuchnia włoska: pasta fresca

Kuchnia włoska: pasta fresca

28.10.2021 /g.18:00

250,00 zł

Podczas warsztatów uczestnicy zdobędą wiedzę na temat podstawowych włoskich makaronów, wykonanych podczas szkolenia, oraz podstawową wiedzę o produktach: serach, wędlinach, owocach morza.  Podzielenie na grupy dwu – trzyosobowe uczestnicy samodzielnie przygotują różne rodzaje makaronów (spaghetti, ravioli, orecchiette, strozzapreti, tagliatelle) oraz dowiedzą się jak dobrać odpowiedni sos do danego makaronu.

Wspólnie przygotujemy:

  • Gnocchi z ricottą i truflami
  • Ravioli z dynią i amaretto
  • Casoncelli z włoską kiełbasą
  • Tagliatelle z owocami morza
  • Domowy makaron - Pasta Fresca
  • Spaghetti Carbonara

Na zakończenie przygotujemy włoski deser: Gnocchi z sosem waniliowym i owocami.
 

Uczestnicy wykonają, wszystkie elementy deseru, które połączymy w całość. 

Na koniec w czasie wspólnej kolacji jeszcze raz omówimy wszystkie potrawy i odpowiemy na wszystkie pytania. 

Czas trwania: około 3 godziny.

Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także