Ze względów żywieniowych oraz kulturowych chleb i pieczywo zajmuje specjalne miejsce w naszym życiu. Podczas warsztatów poznacie podstawy przygotowania domowego pieczywa drożdżowego. Pokażemy jak zróżnicowane są wypieki ze względu na kulturę z której pochodzą. Poczujecie aromaty cieplutkiego chleba i poznacie przepisy które z łatwością odtworzycie w domu.
Podczas warsztatów uczestnicy wykonają
- Chlebki naan
- Bułeczki cynamonowe
- Focaccia
- Brioszki
- Bajgle
Pieczenie fascynowało ją od najmłodszych lat, od kiedy pewnego deszczowego popołudnia tata nauczył ją piec ciasto marchewkowe. I tak się zaczęło! Późniejsze doświadczenie zdobywała w wielu poznańskich kawiarniach i restauracjach oraz na Islandii, gdzie między innymi w Snaps French Bistro - jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji przez mieszkańców Reykjaviku. Ostatnie dwa lata spędziła prowadząc kawiarnię Taczaka 20, w której tworzyła autorskie kompozycje, zarówno na słodko, jak i na słono.
Prowadzący: Bartłomiej Wrzesiński Data: 30.03.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 319,00 zł
Prowadzący: Patrycja Lan Le Thanh Data: 12.04.2023 (środa) g.18:00 Cena: 339,00 zł
Prowadzący: Kacper Sobkiewicz Data: 20.04.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 389,00 zł
Po złożeniu zamówienia masz 90 min na dokonanie płatności, w przeciwnym razie twoja rezerwacja zostanie usunięta.