08.03.2023 /g.18:00
339,00 zł
Frutti di mare - pięknie brzmi, prawda?To Włosi, którzy zajadali się owocami morza już w średniowieczu tak je nazywali. A to nie jedyni miłośnicy tych rarytasów. Są one również narodowym przysmakiem Francuzów.
Jak to jest w Polsce z owocami morza? Niegdyś przysmak koneserów i postrach niedoświadczonych kubków smakowych teraz ma swoje lata chwały! Owoce morza coraz częściej goszczą na naszych talerzach i to cudowne, bo to bogactwo kulinarnych możliwości!
Można je przyrządzić na tysiąc sposobów i odkryć smaki o których nam się nawet nie śniło…
Podczas warsztatów poznasz techniki przyrządzania krewetek, muli, kalmarów oraz ośmiorniczek. Poznasz również zasady komponowania ich w pełnowartościowe dania, które bez problemu wykonasz potem w domu.
Dania, które przygotują wspólnie wszyscy uczestnicy warsztatu:
- Owoce morza w tempurze
- Faszerowane kalmary z grilla
- Vongole po marynarsku
- Spaghetti z bottargą
- Francuska zupa rybna Bouillabaisse
Na koniec spotkania, przy wspólnej kolacji degustacyjnej odpowiemy na wszystkie Twoje pytania i omówimy przygotowane potrawy.
Czas trwania: około 3 godziny.