Pieczywa Świata

Pieczywa Świata

22.09.2022 /g.18:00

250,00 zł

Ze względów żywieniowych oraz kulturowych chleb i pieczywo zajmuje specjalne miejsce w naszym życiu. Podczas warsztatów poznacie podstawy przygotowania domowego pieczywa drożdżowego. Pokażemy jak zróżnicowane są wypieki ze względu na kulturę z której pochodzą. Poczujecie aromaty cieplutkiego chleba i poznacie przepisy które z łatwością odtworzycie w domu.

Warsztatowy jadłospis:

- Chlebki naan

- Bułeczki cynamonowe

- Focaccia

- Brioszki

- Bajgle

Razem wybierzemy się w kulinarną podróż dookoła świata, a wspólnym mianownikiem tego dnia będzie pieczywo. Na koniec skosztujemy przygotowanych potraw. Niejeden zestaw trafi również domów uczestników.

Czas trwania: około 3 godziny.

Maria Horowska

Maria Horowska

Prowadząca

Pieczenie fascynowało ją od najmłodszych lat, od kiedy pewnego deszczowego popołudnia tata nauczył ją piec ciasto marchewkowe. I tak się zaczęło! Późniejsze doświadczenie zdobywała w wielu poznańskich kawiarniach i restauracjach oraz na Islandii, gdzie między innymi w Snaps French Bistro - jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji przez mieszkańców Reykjaviku. Ostatnie dwa lata spędziła prowadząc kawiarnię Taczaka 20, w której tworzyła autorskie kompozycje, zarówno na słodko, jak i na słono.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku

Sprawdź także