04.11.2021 /g.18:00
250,00 zł
Podczas warsztatów uczestnicy, poznają sekrety kuchni japońskiej. Dowiedzą się jak przygotować ryż oraz jakich odmian ryżu używamy w kuchni japońskiej. Zdobędą wiedzę dotyczącą sprawiania ryb oraz dowiedzą się jak sprawnie posługiwać się nożem. Wspólnie przygotujemy sushi w rozmaitych wariantach, omówimy na czym polega różnica między poszczególnymi rodzajami sushi i jak łączyć poszczególne smaki i dobierać dodatki.
Wspólnie przygotujemy
- Futo Maki
- California Maki
- Nigiri
- Ura Maki
Uczestnicy samodzielnie wykonają wszystkie elementy sushi, które połączymy w całość. Na koniec spotkania, przy wspólnej kolacji omówimy wszystkie potrawy.
Po przyrządzeniu każdej rolki następuje degustacja przygotowanego specjału. Całe warsztaty przebiegają w wesołej i przyjacielskiej atmosferze, Bartek opowiada historię sushi i różnego rodzaju anegdoty z życia kuchni w sushi barach. Opowiada także o składnikach z których jest sushi przyrządzane (ryż, algi, wasabi, różne japońskie dodatki do sushi maków), zdradza tajemnice przygotowania ryżu, płatków omletowych itd. Powie gdzie i w jakiej postaci najlepiej kupować wszystkie produkty niezbędne do przygotowania sushi.