30.06.2022 /g.18:00
250,00 zł
W czasie warsztatów uczestnicy, poznają sekrety kuchni japońskiej. Dowiedzą się między innymi jakich odmian ryżu używamy w kuchni japońskiej oraz jak go najlepiej przygotować. Opowiemy także o sposobie sprawiania ryb oraz o tym jak sprawnie posługiwać się nożem. Wspólnie przygotujemy sushi w rozmaitych wariantach, omówimy na czym polega różnica między poszczególnymi rodzajami sushi i jak łączyć poszczególne smaki i dobierać dodatki. W czasie spotkania uczestnicy wspólnie przygotują:
- Futomaki z tuńczykiem
- California maki z krewetką w tempurze
- Date maki z grillowanym łososiem
- Hosomaki z paluszkiem krabowym
- Nigiri z surowym łososiem
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.