17.11.2022 /g.18:00
250,00 zł
Przenieś się na kulinarny szlak Japonii i zaskocz gości wspaniałym, orientalnym sushi!
Na naszych warsztatach poznasz sekrety gotowania ryżu, a także tajniki doboru odpowiednich składników. Dowiesz się, w jaki sposób używać noża, aby efektywnie kroić ryby. W towarzystwie mistrza japońskiej kuchni odkryjesz nie tylko zasady przygotowywania sushi hosomaki, futomaki, date maki czy nigiri, ale również dowiesz się jak eksperymentować i łączyć ze sobą smaki.
Spróbuj nowych smaków w wyjątkowej atmosferze, przy akompaniamencie lampki wina i w przestronnych kuchennych wnętrzach showroomu Amica. Pamiętaj, że na koniec warsztatów odbędzie się wspólna degustacja! Z pewnością jedną rolkę sushi zabierzesz też ze sobą do domu.
Warsztatowy jadłospis:
- Futomaki z tuńczykiem
- California maki z krewetką w tempurze
- Date maki z grillowanym łososiem
- Hosomaki z paluszkiem krabowym
- Nigiri z surowym łososiem
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
Czas trwania: około 3 godziny.