30.03.2023 /g.18:00
319,00 zł
Sushi najczęściej kojarzy się z surową rybą. Skojarzenie to jest na tyle popularne, że większość klientów sushi barów uważa, że samo słowo sushi oznacza właśnie surową rybę. A to nieprawda!
Pod tym określeniem kryje się kwaśny ryż, czyli podstawowy składnik dania. Jego specyficzny smak uzyskuje się przez dodanie cukru i octu do ugotowanego ryżu. I właśnie ten niesamowicie smaczny ryż idealnie współgra nie tylko z rybą, ale również z wieloma warzywami i owocami.
Dlatego zapraszamy Cię na warsztaty wege sushi! Dzięki nim przeniesiesz się na kulinarny szlak Japonii i zaskoczysz gości orientalnym daniem!
Na naszych warsztatach poznasz sekrety gotowania ryżu i doboru odpowiednich składników. Dowiesz się w jaki sposób używać noża, aby efektywnie kroić warzywa i owoce. W towarzystwie mistrza japońskiej kuchni odkryjesz nie tylko zasady przygotowywania wege sushi, ale również dowiesz się jak eksperymentować i łączyć ze sobą smaki.
Spróbuj nowych smaków w wyjątkowej atmosferze, w przestronnych kuchennych wnętrzach showroomu Amica, przy akompaniamencie lampki wina.
Pamiętaj, że na koniec warsztatów odbędzie ich najważniejsza część…
Wspólna degustacja!
Z pewnością jedną rolkę sushi zabierzesz też ze sobą do domu… ;)
Warsztatowy jadłospis:
- Wege Futomaki
- Wege California maki z warzywami w wege tempurze
- Wege Date maki z grillowanymi warzywami
-Wege Hosomaki
- Wege Nigiri
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować je wcześniej...
Czas trwania: około 3 godziny.