Krem z kaszy jaglanej i mleka kokosowego

Krem z kaszy jaglanej i mleka kokosowego

DESERY , KUCHNIA POLSKA

Krem z kaszy jaglanej to propozycja dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i nie mogą obyć się bez słodkich przekąsek. Warto go przygotować także dlatego, że można go wykorzystywać na wiele różnych sposobów.

Kasza jaglana – 1 szklanka

Mleko kokosowe – 2 szklanki

Cukier – 4 łyżki

Wanilia – ½ laski

Kakao – 2 łyżki (opcjonalnie)

Podane składniki dotyczą porcji dla 6 osób.

Do średniej wielkości rondla wsyp kaszę jaglaną, całość zalej mlekiem kokosowym, dodaj cukier i wanilię.

Gotuj na średnim ogniu, przez 15 minut aż kasza całkowicie zmięknie. Gotową kaszę zmiksuj na gładką masę. 

Opcjonalnie możesz dodać kakao uzyskując krem czekoladowy.

Sprawdź także