Mule po marynarsku

Mule po marynarsku

PRZYSTAWKI , KUCHNIA FRANCUSKA

Czas przygotowania: 20 minut

(porcja dla 4 osób)

1kg Małży 
Cebula 
3 ząbki czosnku 
100 ml białego wina 
pęczek pietruszki 
100g masła 
oliwa z oliwek 
papryczka chili

Krok I 
Mule oczyszczamy, najlepiej drapakiem do garnków 
Krok II 
Do dużego garnka wlewamy oliwę z oliwek i przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz 
czosnek, dodajemy chili pokrojone w paski 
Krok III 
Wrzucamy mulę, wlewamy wino i pokrojoną pietruszkę 
Krok IV 
Całość gotujemy ok 5 min, do momentu otworzenia się muszli i zredukowania sosu 
Krok V 
Do garnka dodajemy zimne masło i zasiągamy sos. 
Gotowe. Smacznego!

Sprawdź także