Azja stała się w ostatnich latach bardzo popularna. Pojawia się u nas coraz więcej azjatyckich seriali, filmów i książek lub podcastów i blogów dotyczących kultury Dalekiego Wschodu. Wiele osób fascynują kraje azjatyckie, jedni chcą się uczyć języków, inni planują lub już odbyli podróże do Korei, Japonii czy Chin. Podobnie rzecz się ma z kuchnią. W większych miastach wciąż powstają nowe restauracje, w których królują kimchi, ramen zupa pho, tom kha, pad thai, bulgogi czy obecne już od dawna w Polsce sushi.
Chcesz nauczyć się samodzielnego przyrządzania aromatycznych, wyrazistych azjatyckich potraw? Zapraszamy na nasz wyjątkowy kurs. Kuchnia azjatycka, Poznań i ulokowany w nim nasz nowoczesny showroom – wszystko to czeka na Ciebie podczas organizowanych przez nas spotkań. Daj się skusić smakom Azji!
Egzotycznie brzmiące nazwy dań z Korei, Japonii, Chin, Wietnamu czy Tajlandii dla wielu przestały już być zagadką, wręcz przeciwnie – na dobre zagościły w naszych słownikach. Azjatyckie zupy, dania z makaronu, ryżu lub dalekowschodnie kiszonki są dla nas rozpoznawalne i bardzo popularne. Czy jednak równie naturalny stał się dla nas sposób ich przyrządzania? Niekoniecznie!
Właśnie dlatego powstały nasze warsztaty. Dzięki nim nie tylko poznasz nowe przepisy, skosztujesz niebanalnych smaków i pod okiem mistrzów kuchni nauczysz się, jak je odpowiednio łączyć, ale także przeżyjesz niesamowitą przygodę. Gotowanie to w końcu także podróżowanie – po smakach, zapachach, kulturach i tradycjach. Azję i Polskę dzielą niestety tysiące kilometrów, stąd te realne podróże na Wschód mogą być dla wielu problemem. Na Warsztatach Amiki na drugi kontynent przeniesiesz się szybko, ale równie fascynująco – nasi prowadzący to prawdziwi specjaliści i znawcy azjatyckiej kuchni, zaproszą Cię więc do Bangkoku, Seulu, Hongkongu czy Tokio za pomocą smaków, zapachów i zajmujących opowieści.
Decydując się na szkolenie z kuchni azjatyckiej wybierasz przede wszystkim świetnych prowadzących – doskonałych kucharzy z bogatym doświadczeniem w przyrządzaniu potraw z tego zakątku świata. Jesteśmy przekonani, że zachwycą Cię nie tylko ich umiejętności, ale także ogromna wiedza. Ponadto pojęcie „kuchnia azjatycka” jest bardzo szerokie, stąd nasze spotkania podzieliliśmy na różne sekcje. Wśród najciekawszych propozycji znaleźć można warsztaty sushi, kursy gotowania azjatyckich zup czy też poznawanie tajników azjatyckiego street foodu.
Marzysz o profesjonalnym gotowaniu którejś z tych potraw? A może czekasz na inne warsztaty? Koniecznie śledź naszą stronę i nie zwlekaj z zapisami. Liczba miejsc jest ograniczona, a zainteresowanych poznawaniem smaków Azji sporo.
Weź udział w kursie i zaskocz swoich znajomych i rodzinę wyjątkowymi, nowymi, aromatycznymi daniami prosto z gwarnych, azjatyckich ulic. Niezależnie od tego, czy w kuchni potrafisz zdziałać wiele, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w świecie kulinariów, zafunduj sobie pełną nowych doznań podróż do Azji. Jesteśmy przekonani, że gotowanie pod okiem naszych wybitnych szefów kuchni sprawi Ci nie tylko satysfakcję, dostarczy wiedzy i nowych umiejętności, ale także będzie świetną rozrywką i niezapomnianą przygodą. Zapraszamy do wspólnego odkrywania Orientu!