Kuchnia włoska kojarzy nam się ze słońcem, swobodą i długimi godzinami rozkoszowania się posiłkami. To jeden z wielu powodów, dla których dania ze słonecznej Italii skradły serca smakoszy na całym świecie. Drugą kwestią jest jej prostota – pizze, makarony czy risotto bardzo często przygotowywane są z zaledwie kilku składników, ale za to naturalnych, świeżych, najwyższej jakości. Niebagatelną rolę odgrywa także klimat kraju i temperament jego mieszkańców – energiczny, serdeczny, pełen pasji do życia i jedzenia.
Chcesz dowiedzieć się jak gotować, żeby Twoje dania miały prawdziwie włoski klimat? Pragniesz poczuć się we własnej kuchni, jak w przytulnej włoskiej trattorii? Przyjdź koniecznie na nasze warsztaty kulinarne i zaproś południowe słońce do swojego domu i talerza!
Stosunkowo niewielkie odległości dzielące Polskę i Włochy – zarówno te fizyczne, jak i kulturowe – sprawiają, wiele osób wybiera się na wyprawy do Italii i smakuje prawdziwych, toskańskich czy neapolitańskich dań. Inni mogą kosztować w ich w licznych restauracjach w kraju. A co z samodzielnym przygotowywaniem włoskich potraw? Mogłoby się wydawać, że kuchnia ta nie jest trudna i po części jest to prawda. Okazuje się jednak, że mamy w głowach bardzo dużo błędnych schematów, które zdążyły się w Polsce utrzeć i zakorzenić, a każdego Włocha by oburzyły. Dlatego warto przyjść na nasze warsztaty i poznać tajniki najprawdziwszego, tradycyjnego i naturalnego gotowania we włoskim stylu.
Kuchnia włoska jest bardzo bogata, podobnie jak cały kraj – podzielony na liczne, różnorodne pod względem kulinarnym i kulturalnym regiony. Dlatego też nasze włoskie propozycje są różnorodne. Sprawdź, która z nich Cię zainteresuje – tradycyjna włoska pasta, gnochhi, risotto, a może słodkie tiramisu i cantucci? Śledź naszą stronę, a na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Głównym atutem Warsztatów Kulinarnych Amiki jest możliwość gotowania pod okiem prawdziwych fachowców i znawców tematu. Nie inaczej jest w przypadku warsztatów z kuchni włoskiej, które poprowadzi doświadczony kucharz i pasjonat o bardzo bogatej wiedzy. Kacper Sobkowiak przez wiele miesięcy podróżował po Italii, przemierzając ją z północy na południe i zgłębiając tajniki lokalnych dań. Dziś prowadzi własną włoską restaurację iT., a na kursach dzieli się swoim doświadczeniem, wiedzą i miłością do gotowania w typowo włoskim stylu.
Chcesz uczyć się pod okiem mistrza? Nie zwlekaj i już dziś zapisz się na warsztaty. Zainteresowanych nie brakuje!
Poczuj się jak na włoskiej uczcie i wpadnij na nasze kursy. Gotowanie może być jak podróż do bliższych i dalszych krain, rozbudź więc w sobie apetyt na życie, smakuj, wąchaj, łącz składniki i pozwól sobie przeżyć tę wyjątkową przygodę. Dania, których przyrządzania nauczysz się u nas, przeniesiesz swobodnie do swojej kuchni, rozpieszczając podniebienia rodziny i przyjaciół. Wspólne gotowanie i jedzenie to satysfakcja, radość i budowanie więzi międzyludzkich. Zapraszamy do rozpoczęcia tej przygody w naszym showroomie!