Program zajęć

Nadchodzące

Zakończone

Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Kazimierz Dębicki

Sommelier

Sommelier oraz właściciel Winebaru  Winobramie na poznańskich Jeżycach, który wspólnie z Szefem kuchni Dawidem Żukowskim prowadzi od 2016 roku. Z wiem związany zawodowo od ponad 10 lat. Pierwsze kroki stawiał w małym hiszpańskim tapas barze, gdzie zdobywał doświadczenie i wiedzę na temat win. Następnie pełnił funkcję sommeliera w restauracji SPOT, gdzie oprócz serwisu wina, współorganizował festiwale win polskich oraz naturalnych. Swoim gościom poleca wina z Europy, Nowego Świata oraz Polski. Sam najchętniej sięga po kieliszek musującego riesliga lub pinot noir.

Kazimierz Dębicki
Kazimierz Dębicki

Kazimierz Dębicki

Sommelier

Sommelier oraz właściciel Winebaru  Winobramie na poznańskich Jeżycach, który wspólnie z Szefem kuchni Dawidem Żukowskim prowadzi od 2016 roku. Z wiem związany zawodowo od ponad 10 lat. Pierwsze kroki stawiał w małym hiszpańskim tapas barze, gdzie zdobywał doświadczenie i wiedzę na temat win. Następnie pełnił funkcję sommeliera w restauracji SPOT, gdzie oprócz serwisu wina, współorganizował festiwale win polskich oraz naturalnych. Swoim gościom poleca wina z Europy, Nowego Świata oraz Polski. Sam najchętniej sięga po kieliszek musującego riesliga lub pinot noir.

Bartłomiej Wrzesiński

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.

Bartłomiej Wrzesiński

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.

Maria Horowska

Prowadząca

Pieczenie fascynowało ją od najmłodszych lat, od kiedy pewnego deszczowego popołudnia tata nauczył ją piec ciasto marchewkowe. I tak się zaczęło! Późniejsze doświadczenie zdobywała w wielu poznańskich kawiarniach i restauracjach oraz na Islandii, gdzie między innymi w Snaps French Bistro - jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji przez mieszkańców Reykjaviku. Ostatnie dwa lata spędziła prowadząc kawiarnię Taczaka 20, w której tworzyła autorskie kompozycje, zarówno na słodko, jak i na słono.

Maria Horowska
Maria Horowska

Maria Horowska

Prowadząca

Pieczenie fascynowało ją od najmłodszych lat, od kiedy pewnego deszczowego popołudnia tata nauczył ją piec ciasto marchewkowe. I tak się zaczęło! Późniejsze doświadczenie zdobywała w wielu poznańskich kawiarniach i restauracjach oraz na Islandii, gdzie między innymi w Snaps French Bistro - jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji przez mieszkańców Reykjaviku. Ostatnie dwa lata spędziła prowadząc kawiarnię Taczaka 20, w której tworzyła autorskie kompozycje, zarówno na słodko, jak i na słono.

Artur Dzierzbicki

Artur Dzierzbicki

Prowadzący

Szef kuchni KKS Lech Poznań, związany z pierwszym zespołem od 2014 roku. Wcześniej szef kuchni wielu renomowanych hoteli ( Pałac Mierzęcin, hotel Król Kazimierz, hotel Sheraton, hotel Dana, Columna Medica ); pomysłodawca i organizator konkursów kulinarnych organizowanych w plenerze m. in. Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ogniskach czy Mistrzostwa Polski w Paprykarzu. Prowadzący programy kulinarne Master Lech, Znani od kuchni. Od 2015 do 2021 roku szef kuchni piłkarskiej kadry Polski U21. Zauroczony polską kuchnią, zdrowym i BIO żywieniem. Współpracował z Polską Ambasadą w Portugali promując polską kuchnie i polskie produkty BIO. Były maratończyk i triathlonista.

Artur Dzierzbicki

Artur Dzierzbicki

Prowadzący

Szef kuchni KKS Lech Poznań, związany z pierwszym zespołem od 2014 roku. Wcześniej szef kuchni wielu renomowanych hoteli ( Pałac Mierzęcin, hotel Król Kazimierz, hotel Sheraton, hotel Dana, Columna Medica ); pomysłodawca i organizator konkursów kulinarnych organizowanych w plenerze m. in. Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ogniskach czy Mistrzostwa Polski w Paprykarzu. Prowadzący programy kulinarne Master Lech, Znani od kuchni. Od 2015 do 2021 roku szef kuchni piłkarskiej kadry Polski U21. Zauroczony polską kuchnią, zdrowym i BIO żywieniem. Współpracował z Polską Ambasadą w Portugali promując polską kuchnie i polskie produkty BIO. Były maratończyk i triathlonista.

Michał Chodziutko

Prowadzący

 Z wykształcenia menedżer, absolwent uniwersytetu ekonomicznego w Poznaniu. Jako najstarszy z czwórki rodzeństwa od małolata mieszał już w garach. Przerwy wakacyjne od studiów spędzał za granicą poznając od środka branżę gastronomiczną. Pracował jako barman na Majorce, obsługiwał gości jako kelner w Anglii, pomagał w kuchni w indyjskiej knajpie w Sydney. Zarządzał restauracjami w Poznaniu. Od 2018 roku właściciel restauracji Curry Mary na poznańskich Jeżycach. Wraz z załogą stworzyli unikalne miejsce łączące smaki Azji, w szczególności Indii oraz Tajlandii.

Michał Chodziutko
Michał Chodziutko

Michał Chodziutko

Prowadzący

 Z wykształcenia menedżer, absolwent uniwersytetu ekonomicznego w Poznaniu. Jako najstarszy z czwórki rodzeństwa od małolata mieszał już w garach. Przerwy wakacyjne od studiów spędzał za granicą poznając od środka branżę gastronomiczną. Pracował jako barman na Majorce, obsługiwał gości jako kelner w Anglii, pomagał w kuchni w indyjskiej knajpie w Sydney. Zarządzał restauracjami w Poznaniu. Od 2018 roku właściciel restauracji Curry Mary na poznańskich Jeżycach. Wraz z załogą stworzyli unikalne miejsce łączące smaki Azji, w szczególności Indii oraz Tajlandii.

Patryk Wiśniewski

Patryk Wiśniewski

Prowadzący

Dietetyk i fizjoterapeuta w KKS Lech Poznań. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego, kierunek Fizjoterapia. Swoją przygodę w niebiesko-białych barwach rozpoczynał w 2013 roku jako fizjoterapeuta zespołów młodzieżowych. Pasjonat sportu oraz zdrowego żywienia oraz wiedzy z zakresu dietetyki sportowej. Studiował na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym. Od 2017 roku związany z seniorskim zespołem Lecha Poznań, w którym odpowiada za dietetykę i suplementację. Współpracował również z młodzieżową reprezentacją Polski U18. Po pracy formę szlifuje w biegach długodystansowych, ale nie zapomina również o treningach siłowych. Wszystkie nowinki dietetyczne testuje na sobie.

Patryk Wiśniewski

Patryk Wiśniewski

Prowadzący

Dietetyk i fizjoterapeuta w KKS Lech Poznań. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego, kierunek Fizjoterapia. Swoją przygodę w niebiesko-białych barwach rozpoczynał w 2013 roku jako fizjoterapeuta zespołów młodzieżowych. Pasjonat sportu oraz zdrowego żywienia oraz wiedzy z zakresu dietetyki sportowej. Studiował na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym. Od 2017 roku związany z seniorskim zespołem Lecha Poznań, w którym odpowiada za dietetykę i suplementację. Współpracował również z młodzieżową reprezentacją Polski U18. Po pracy formę szlifuje w biegach długodystansowych, ale nie zapomina również o treningach siłowych. Wszystkie nowinki dietetyczne testuje na sobie.