Program zajęć

Nadchodzące

Zakończone

Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.

Bartłomiej Wrzesiński
Bartłomiej Wrzesiński

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.

Michał Chodziutko

Michał Chodziutko

Prowadzący

 Z wykształcenia menedżer, absolwent uniwersytetu ekonomicznego w Poznaniu. Jako najstarszy z czwórki rodzeństwa od małolata mieszał już w garach. Przerwy wakacyjne od studiów spędzał za granicą poznając od środka branżę gastronomiczną. Pracował jako barman na Majorce, obsługiwał gości jako kelner w Anglii, pomagał w kuchni w indyjskiej knajpie w Sydney. Zarządzał restauracjami w Poznaniu. Od 2018 roku właściciel restauracji Curry Mary na poznańskich Jeżycach. Wraz z załogą stworzyli unikalne miejsce łączące smaki Azji, w szczególności Indii oraz Tajlandii.

Michał Chodziutko

Michał Chodziutko

Prowadzący

 Z wykształcenia menedżer, absolwent uniwersytetu ekonomicznego w Poznaniu. Jako najstarszy z czwórki rodzeństwa od małolata mieszał już w garach. Przerwy wakacyjne od studiów spędzał za granicą poznając od środka branżę gastronomiczną. Pracował jako barman na Majorce, obsługiwał gości jako kelner w Anglii, pomagał w kuchni w indyjskiej knajpie w Sydney. Zarządzał restauracjami w Poznaniu. Od 2018 roku właściciel restauracji Curry Mary na poznańskich Jeżycach. Wraz z załogą stworzyli unikalne miejsce łączące smaki Azji, w szczególności Indii oraz Tajlandii.

Adrianna Krzeszowska

Prowadzący

Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami.  Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.

Adrianna Krzeszowska
Adrianna Krzeszowska

Adrianna Krzeszowska

Prowadzący

Pasjonatka dobrego jedzenia i wielu smaków na talerzu. Pracę w kuchni poznawała od podszewki. Umiejętności kulinarne zdobywała w Skandynawii, gdzie osiągnęła poziom szefowej kuchni w restauracji w Malmo. Jak ryby to najlepiej wędzone. Jak sałatki to wypełnione kolorami.  Jeśli chodzi o mięso każda forma, szczególnie surowa będzie odpowiednia dla pełni smaku. Zdecydowanie żyje po to aby dobrze zjeść.

Patrycja Lan Le Thanh

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. 
Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.

Patrycja Lan Le Thanh

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. 
Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami.
Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania.
Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników.
Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny.
Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.

Artur Kotliński
Artur Kotliński

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami.
Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania.
Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników.
Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny.
Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.