Myślisz, że weganie rezygnują z większości pysznych dań..?
Pewnie, że nie!
Jeśli przyjrzysz się bliżej przepisom kulinarnym, zobaczysz, że w łatwy sposób możesz je zmodyfikować tak, by wyeliminować wszystkie produkty odzwierzęce. Właśnie takim, wbrew pozorom, prostym do przygotowania potrawom bez jajek, mięsa i produktów mlecznych poświęcony jest ten warsztat. Tutaj sztuka polega na wyborze oraz kompozycji odpowiednich składników.
Warsztaty pozwolą Ci zdobyć praktyczną umiejętność przygotowania wybranych wegańskich potraw oraz dostarczą informacji o tym, które produkty warto ze sobą łączyć i jakie to może przynieść efekty.
Wszystko odbędzie się pod czujnym okiem Vegenerata Biegowego - Przemysława Ignaszewskiego, który nie tylko będzie instruować co i jak przygotować, ale także podzieli się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Na warsztatach dowiesz się, skąd czerpie inspiracje do przygotowywania coraz to nowych dań w wersji roślinnej!
Menu warsztatowe:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.
W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni wegańskiej.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Przemysław Ignaszewski (Vegenerat Biegowy) - Pasjonat biegania i kulinarny bloger. Łączy oba zainteresowania tworząc własną wizję apetycznej i zdrowej, roślinnej kuchni. Od 6 lat autor bloga Vegenerat Biegowy, pełnego żywieniowych atrakcji i sportowych przeżyć. Specjalizuje się w eksperymentach, mających na celu przeniesienie tradycyjnych smaków do menu opartego na roślinach.