Czas na szparagi

05.06.2025 godz. 18:00
319.00 zł

Niektórzy czekają na wakacje, inni na święta, my natomiast nie możemy doczekać się sezonu na szparagi!

To właśnie z miłości do szparagów powstały nasze warsztaty Czas na szparagi, które są bardzo przyjemną i odświeżającą pozycją w Akademii Kulinarnej Amica. W czasie tych warsztatów pod okiem doświadczonego szefa kuchni odkryjesz magię szparagów i nauczysz się jak wykorzystać tę wspaniałą roślinę w kreatywny sposób. Przekształcisz ich delikatne zielone łodyżki w prawdziwe arcydzieła. To warzywo jest tak niebanalnym produktem, że gdy dowiesz się, jak je traktować, Twoi goście długo nie wyjdą z podziwu.

Przy wyborze menu warsztatowego postaramy się przedstawić szparagi w takich odsłonach jeszcze nie znasz!

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch na czas warsztatów
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).

Liczba dostępnych miejsc: 14

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.