Niektórzy czekają na wakacje, inni na święta, my natomiast nie możemy doczekać się sezonu na szparagi!
To właśnie z miłości do szparagów powstały nasze warsztaty Czas na szparagi, które są bardzo przyjemną i odświeżającą pozycją w Akademii Kulinarnej Amica. W czasie tych warsztatów pod okiem doświadczonego szefa kuchni odkryjesz magię szparagów i nauczysz się jak wykorzystać tę wspaniałą roślinę w kreatywny sposób. Przekształcisz ich delikatne zielone łodyżki w prawdziwe arcydzieła. To warzywo jest tak niebanalnym produktem, że gdy dowiesz się, jak je traktować, Twoi goście długo nie wyjdą z podziwu.
Przy wyborze menu warsztatowego postaramy się przedstawić szparagi w takich odsłonach jeszcze nie znasz!
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).
Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.