Kuchnia arabska to jedna z najbogatszych i najbardziej zróżnicowanych kuchni na świecie. Charakteryzuje się wykorzystaniem świeżych ziół i aromatycznych przypraw, takich jak kumin, kolendra, cynamon, kardamon, imbir czy kurkuma, które nadają potrawom intensywny smak i aromat.
Kuchnia arabska słynie nie tylko z przepysznych dań mięsnych, których podstawę stanowią baranina, czy wołowina. To także kuchnia, w której kluczową rolę odgrywają proste i dostępne składniki, na bazie których powstają pełne aromatów wegetariańskie potrawy.
Menu warsztatowe:
Uczestnicy warsztatów wykonają i będą mieli okazję skosztować wszystkich dań. W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni arabskiej.
Czas trwania: około 3 godziny.
Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.