Kuchnia grecka

21.09.2023 godz. 18:00

Znamy sposób na teleportowanie się w magiczne regiony Grecji!

Wszystko za sprawą cudownie aromatycznych potraw, które przenoszą kubki smakowe w najpiękniejsze zakątki tego kraju.

Jeśli chcesz posiąść moc odwiedzania kraju fety i oliwek, przyjdź na warsztaty. Nasz doświadczony kucharz Artur Kotliński, zainspirowany greckimi tradycjami kulinarnymi, podzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami, krok po kroku poprowadzi uczestników przez przygotowanie autentycznych greckich potraw. Na pewno wiesz jak pyszne są souvlaki, moussaka, tzatziki, czy pomarańczowe ciasto portokalopita, a jeśli nie… to teraz masz okazję, by poznać sekrety przyrządzania tych potraw, by smakowały tak, jak w Grecji!

Zapraszamy!

Menu warsztatowe:

  • Kalmary / sos ziołowy / sałatka grecka
  • Kofte Kebab / pita / tzatziki
  • Moussaka / Bakłażan / sos beszamelowy
  • Baklava / 3 orzechy / syrop cytrusowy

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.

W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni greckiej.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.