Znamy sposób na teleportowanie się w magiczne regiony Grecji!
Wszystko za sprawą cudownie aromatycznych potraw, które przenoszą kubki smakowe w najpiękniejsze zakątki tego kraju.
Jeśli chcesz posiąść moc odwiedzania kraju fety i oliwek, przyjdź na warsztaty. Nasz doświadczony kucharz Artur Kotliński, zainspirowany greckimi tradycjami kulinarnymi, podzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami, krok po kroku poprowadzi uczestników przez przygotowanie autentycznych greckich potraw. Na pewno wiesz jak pyszne są souvlaki, moussaka, tzatziki, czy pomarańczowe ciasto portokalopita, a jeśli nie… to teraz masz okazję, by poznać sekrety przyrządzania tych potraw, by smakowały tak, jak w Grecji!
Zapraszamy!
Menu warsztatowe:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.
W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni greckiej.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.