Kuchnia wegańska z Vegeneratem Biegowym

14.09.2023 godz. 18:00

Myślisz, że weganie rezygnują z większości pysznych dań..?

Pewnie, że nie!

Jeśli przyjrzysz się bliżej przepisom kulinarnym, zobaczysz, że w łatwy sposób możesz je zmodyfikować tak, by wyeliminować wszystkie produkty odzwierzęce. Właśnie takim, wbrew pozorom, prostym do przygotowania potrawom bez jajek, mięsa i produktów mlecznych poświęcony jest ten warsztat. Tutaj sztuka polega na wyborze oraz kompozycji odpowiednich składników.

Warsztaty pozwolą Ci zdobyć praktyczną umiejętność przygotowania wybranych wegańskich potraw oraz dostarczą informacji o tym, które produkty warto ze sobą łączyć i jakie to może przynieść efekty.

Wszystko odbędzie się pod czujnym okiem Vegenerata Biegowego - Przemysława Ignaszewskiego, który nie tylko będzie instruować co i jak przygotować, ale także podzieli się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Na warsztatach dowiesz się, skąd czerpie inspiracje do przygotowywania coraz to nowych dań w wersji roślinnej!

Menu warsztatowe:

  • Tatar warzywny z bakłażana i pomidorów
  • Pasztetowa z karmelizowaną cebulą
  • Pierogi z „mięsem”
  • Ciasto orzechowo-czekoladowe z owocami

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.

W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni wegańskiej.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Przemysław Ignaszewski - Vegenerat Biegowy

Prowadzący

Przemysław Ignaszewski (Vegenerat Biegowy) - Pasjonat biegania i kulinarny bloger. Łączy oba zainteresowania tworząc własną wizję apetycznej i zdrowej, roślinnej kuchni. Od 6 lat autor bloga Vegenerat Biegowy, pełnego żywieniowych atrakcji i sportowych przeżyć. Specjalizuje się w eksperymentach, mających na celu przeniesienie tradycyjnych smaków do menu opartego na roślinach.