Meksykańska fiesta

22.02.2024 godz. 18:00

WARSZTATY KULINARNE ODWOŁANE

Hola amigo! Z wielką radością zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne poświęcone nafaszerowanej kolorami i aromatami kuchni meksykańskiej! Jeśli pragniesz odkryć tajniki przyrządzania autentycznych meksykańskich potraw i zanurzyć się w fascynującym świecie uzależniających smaków, to te warsztaty będą trafionym wyborem! Nasz doświadczony szef kuchni Maciej Pacholak poprowadzi uczestników przez proces przygotowania klasycznych potraw meksykańskich. Nauczysz się jak doskonale zestawić aromatyczne przyprawy, jak przygotować autentyczne salsy i jak zainspirować się meksykańską skarbnicą smaków. Jeśli kochasz tacos, enchiladas, guacamole, czy churros, przyjdź koniecznie!

Menu warsztatowe:

  • Sopa de tortilla
  • Sopa de camote i coko - krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem mleka kokosowego i podkręconą papryczką chipotle
  • Tacosy z krewetką, pastą fasolową, salsą pico de gallo
  • Guacamole z chrupiącą tortillą
  • Chilaquiles na pomidorach tomatillos z nachosami i papryczką jalapeno
  • Flan de queso z musem truskawkowym lub solonym karmelem

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.

W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat kuchni meksykańskiej.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Maciej Pacholak

Prowadzący

Pasjonat kuchni meksykańskiej, kubańskiej i greckiej. Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2013 roku we włoskiej restauracji w Zgorzelcu, a następnie kontynuował ją w Poznaniu, gdzie został szefem kuchni. Od ponad 10 lat stale rozwija swoje umiejętności. Miłość do kuchni kubańskiej i meksykańskiej rozpaliła w nim meksykańska szefowa kuchni - to pod jej czujnym okiem szkolił swoje umiejętności w tym zakresie. Ukończył szkolenia w Akademii Kurta Schellera, podczas których gotował pod okiem mistrzów kuchni.