Frutti di mare - pięknie brzmi, prawda?To Włosi, którzy zajadali się owocami morza już w średniowieczu tak je nazywali. A to nie jedyni miłośnicy tych rarytasów. Są one również narodowym przysmakiem Francuzów.
Jak to jest w Polsce z owocami morza? Niegdyś przysmak koneserów i postrach niedoświadczonych kubków smakowych teraz ma swoje lata chwały! Owoce morza coraz częściej goszczą na naszych talerzach i to cudowne, bo to bogactwo kulinarnych możliwości!
Można je przyrządzić na tysiąc sposobów i odkryć smaki o których nam się nawet nie śniło…
Podczas warsztatów poznasz techniki przyrządzania krewetek, muli, kalmarów oraz ośmiorniczek. Poznasz również zasady komponowania ich w pełnowartościowe dania, które bez problemu wykonasz potem w domu.
Dania, które przygotują wspólnie wszyscy uczestnicy warsztatu:
Czas trwania: około 3 godziny.
W dniu kobiet były kwiaty, emocje, zabawa i mmm... wspaniały smak! Zapraszamy do obejrzenia relacji video oraz zdjeć z Warsztatów.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.