Święto Dziękczynienia to nie tylko ważne święto dla mieszkańców Stanów Zjednoczonych. To również coraz popularniejsza w wielu krajach okazja do podziękowania za wszystko to, co dobre w naszym życiu. Obchodzi się je w ostatni czwartek listopada, dokładnie w dzień naszych czwartkowych warsztatów. Jeśli lubisz amerykańską kulturę i chcesz spędzić ten dzień w klimacie Deep South, nie czekaj i zapisz się już teraz.
Podczas warsztatów poznasz bliżej tajniki kuchni amerykańskiej! Dowiesz się, jak przygotować tradycyjne potrawy w tym kultowy indyk dziękczynny.
Warsztatowe menu:
Indyk z amerykańskim gravy;
Burger BBQ;
Buffalo Wings;
Apple Pie.
Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!
Czas trwania warsztatu: około 3 godziny.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.