Święto Dziękczynienia

24.11.2022 godz. 18:00

Święto Dziękczynienia to nie tylko ważne święto dla mieszkańców Stanów Zjednoczonych. To również coraz popularniejsza w wielu krajach okazja do podziękowania za wszystko to, co dobre w naszym życiu. Obchodzi się je w ostatni czwartek listopada, dokładnie w dzień naszych czwartkowych warsztatów. Jeśli lubisz amerykańską kulturę i chcesz spędzić ten dzień w klimacie Deep South, nie czekaj i zapisz się już teraz.

Podczas warsztatów poznasz bliżej tajniki kuchni amerykańskiej! Dowiesz się, jak przygotować tradycyjne potrawy w tym kultowy indyk dziękczynny.

Warsztatowe menu:

Indyk z amerykańskim gravy;

Burger BBQ;

Buffalo Wings;

Apple Pie.

Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!

Czas trwania warsztatu: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.