Najprawdziwszy teksański grill z okazji amerykańskiego Święta Niepodległości już 4 lipca w Showroomie Amica! W tym dniu przeniesiemy się na drugą stronę Oceanu poznając kulturę amerykańską dalekiego południa.
Jakie są sekrety popularności kuchni Tex-Mex? W jaki sposób grillować żeberka aby były soczyste? Jak wygląda barbecue w Teksasie i czym różni się od Deep South? Czy na południu świętuje się Święto Niepodległości?
Podczas warsztatów prowadzący opowie wiele ciekawostek na temat kultury Teksasu, Nowego Meksyku a także o kulinarnych wędrówkach po południowym Stanach. Dowiesz się, jak sprawnie i szybko przygotować potrawy, które całkowicie odmienią obliczę Twojego domowego grilla!
Warsztatowe menu:
Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatu: około 3 godziny
Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.