Texas grill

04.07.2024 godz. 18:00

Najprawdziwszy teksański grill z okazji amerykańskiego Święta Niepodległości już 4 lipca w Showroomie Amica! W tym dniu przeniesiemy się na drugą stronę Oceanu poznając kulturę amerykańską dalekiego południa.

Jakie są sekrety popularności kuchni Tex-Mex? W jaki sposób grillować żeberka aby były soczyste? Jak wygląda barbecue w Teksasie i czym różni się od Deep South? Czy na południu świętuje się Święto Niepodległości?

Podczas warsztatów prowadzący opowie wiele ciekawostek na temat kultury Teksasu, Nowego Meksyku a także o kulinarnych wędrówkach po południowym Stanach. Dowiesz się, jak sprawnie i szybko przygotować potrawy, które całkowicie odmienią obliczę Twojego domowego grilla!

Warsztatowe menu:

  • Taco z guacamole (vege)
  • Buffalo Wings (również wersja vege)
  • Cowboy beans lub kolba kukurydzy (vege)
  • Żeberka wieprzowe w sekretnym sosie JD
  • American Donuts

Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatu: około 3 godziny

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Tomasz Rzeźnik

Prowadzący

Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.