Święto Dziękczynienia to nie tylko ważne święto dla mieszkańców Stanów Zjednoczonych. To również coraz popularniejsza w wielu krajach okazja do podziękowania za wszystko to, co dobre w naszym życiu. Obchodzi się je w ostatni czwartek listopada, dokładnie w dzień naszych czwartkowych warsztatów. Jeśli lubisz amerykańską kulturę i chcesz spędzić ten dzień w klimacie Deep South, nie czekaj i zapisz się już teraz.
Podczas warsztatów poznasz bliżej tajniki kuchni amerykańskiej! Dowiesz się, jak przygotować tradycyjne potrawy w tym kultowego indyka dziękczynnego.
Warsztatowe menu:
Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.