Thanksgiving Day

23.11.2023 godz. 18:00

Święto Dziękczynienia to nie tylko ważne święto dla mieszkańców Stanów Zjednoczonych. To również coraz popularniejsza w wielu krajach okazja do podziękowania za wszystko to, co dobre w naszym życiu. Obchodzi się je w ostatni czwartek listopada, dokładnie w dzień naszych czwartkowych warsztatów. Jeśli lubisz amerykańską kulturę i chcesz spędzić ten dzień w klimacie Deep South, nie czekaj i zapisz się już teraz.

Podczas warsztatów poznasz bliżej tajniki kuchni amerykańskiej! Dowiesz się, jak przygotować tradycyjne potrawy w tym kultowego indyka dziękczynnego.

Warsztatowe menu:

  • Indyk z amerykańskim gravy
  • Hot dog w wersji amerykańskiej
  • Buffalo Wings
  • Pumpkin Pie

Na sam koniec wspólnie z innymi uczestnikami zasiądziesz przy stole, aby świętować razem… po amerykańsku! Z pewnością zabierzesz również dużo jedzenia do domu!

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Tomasz Rzeźnik

Prowadzący

Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.