Rozgrzewające zupy prosto z Azji

28.11.2024 godz. 18:00
329.00 zł

Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne zupy! Zupa to doskonałe danie, dzięki któremu możesz sobie zapewnić konkretną dawkę składników odżywczych – przygotowana na odpowiednim, warzywnym lub mięsnym wywarze, zaspokoi głód na długi czas. Azjatyckie wersje takich dań łączą w sobie to, co najlepsze – wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne.

Na warsztatach poświęconych azjatyckim zupom dowiesz się, jak łatwo i szybko możesz przygotować azjatyckie dania - tak, aby nie traciły smaku i aromatu. Poznasz nowe przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny smak. Nasza prowadząca podpowie, jaki rodzaj makaronu najlepiej wykorzystać oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy Cię, jak komponować azjatyckie zupy, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na koniec wszyscy uczestnicy będą mogli spróbować przygotowanych przez siebie potraw i tym samym wkroczyć na nową kulinarną ścieżkę.

Warsztatowy jadłospis:

  • Miso ramen z niku soboro i ajitsuke tamago
  • Sarawak laksa
  • Tom yum gai
  • Niespodzianka!

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch na czas warsztatów
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 3

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.