Czy można jeść smacznie, sycąco i jednocześnie zdrowo? Oczywiście! Na tych warsztatach odkryjesz tajniki świadomego gotowania bez rezygnowania z czegokolwiek.
Pokażemy Tobie, jak przygotowywać dania, które kuszą smakiem, wspierają zdrowie i dobre samopoczucie. Dowiesz się, jak łączyć składniki, by potrawy były lekkostrawne, odżywcze i pełne naturalnej energii. Pokażemy, jak zastępować klasyczne, kaloryczne dodatki zdrowszymi alternatywami, nie tracąc przy tym ani odrobiny smaku.
Pod okiem doświadczonego szefa kuchni nauczysz się zamieniać codzienne posiłki w eliksiry długowieczności. Ten warsztat, to nie tylko gotowanie, to inspiracja do świadomego odżywiania i budowania zdrowych nawyków na co dzień.
Przekonaj się, że zdrowe jedzenie nie ma nic wspólnego z wyrzeczeniami! To smakowita przyjemność!
Menu warsztatowe:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.
W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat świadomego i zdrowego gotowania.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).
Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.