Kalorie to nie wszystko: świadome tworzenie potraw!

03.04.2025 godz. 18:00
339.00 zł

Czy można jeść smacznie, sycąco i jednocześnie zdrowo? Oczywiście! Na tych warsztatach odkryjesz tajniki świadomego gotowania bez rezygnowania z czegokolwiek.

Pokażemy Tobie, jak przygotowywać dania, które kuszą smakiem, wspierają zdrowie i dobre samopoczucie. Dowiesz się, jak łączyć składniki, by potrawy były lekkostrawne, odżywcze i pełne naturalnej energii. Pokażemy, jak zastępować klasyczne, kaloryczne dodatki zdrowszymi alternatywami, nie tracąc przy tym ani odrobiny smaku.

Pod okiem doświadczonego szefa kuchni nauczysz się zamieniać codzienne posiłki w eliksiry długowieczności. Ten warsztat, to nie tylko gotowanie, to inspiracja do świadomego odżywiania i budowania zdrowych nawyków na co dzień.

Przekonaj się, że zdrowe jedzenie nie ma nic wspólnego z wyrzeczeniami! To smakowita przyjemność!

Menu warsztatowe:

  • Sałatka libańska - bomba witaminowa z opcją bez glutenu
  • Waldorf - najsłynniejsza sałatka świata
  • Minestrone - zupa przedłużająca życie bez węglowodanów
  • Sos pomidorowy - jak znaleźć zdrowie i smak według Marco Pierre White
  • Stek - perfekcyjne smażenie i dlaczego jest zdrowy
  • Słodka niespodzianka!

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.

W czasie warsztatów prowadzący odpowie na wszystkie pytania uczestników i podzieli się swoją bogatą wiedzą na temat świadomego i zdrowego gotowania.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch na czas warsztatów
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).

Liczba dostępnych miejsc: 14

Andrzej Truchlewski

Prowadzący

Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.