Kuchnia grecka

13.03.2025 godz. 18:00
319.00 zł

Znamy sposób na teleportowanie się w magiczne regiony Grecji! Wszystko za sprawą cudownie aromatycznych potraw, które przenoszą kubki smakowe w najpiękniejsze zakątki tego kraju.

Jeśli chcesz posiąść moc odwiedzania kraju fety i oliwek, przyjdź na warsztaty. Nasz doświadczony kucharz Maciej Pacholak, zainspirowany greckimi tradycjami kulinarnymi, podzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami, krok po kroku poprowadzi uczestników przez przygotowanie autentycznych greckich potraw.

Zapraszamy!

Menu warsztatów:

  • Tradycyjna sałatka Santorini ze świeżych warzyw z oliwą i serem feta
  • Grecka zupa z ciecierzycy podkręcona cytryną i oliwą
  • Tzatziki z domową pitą
  • Suwlaki wieprzowe marynowane w cytrynie z oliwą i czosnkiem
  • Kofta wołowa z kolendrą , miętą i czerwoną cebulą
  • Sałatka z buraka
  • Baklawa z ciasta filo i orzechów

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch na czas warsztatów
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).

Liczba dostępnych miejsc: 4

Maciej Pacholak

Prowadzący

Pasjonat kuchni meksykańskiej, kubańskiej i greckiej. Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2013 roku we włoskiej restauracji w Zgorzelcu, a następnie kontynuował ją w Poznaniu, gdzie został szefem kuchni. Od ponad 10 lat stale rozwija swoje umiejętności. Miłość do kuchni kubańskiej i meksykańskiej rozpaliła w nim meksykańska szefowa kuchni - to pod jej czujnym okiem szkolił swoje umiejętności w tym zakresie. Ukończył szkolenia w Akademii Kurta Schellera, podczas których gotował pod okiem mistrzów kuchni.