Indyjska kuchnia

12.06.2025 godz. 18:00
329.00 zł

Odkryj magię indyjskich przypraw i smaków!

Szukasz kulinarnej odmiany, która pobudzi zmysły i przeniesie Cię w egzotyczną podróż? Kuchnia indyjska to eksplozja przypraw, kolorów i niezwykłych połączeń smakowych. Bazuje na świeżych składnikach, naturalnych aromatach i filozofii gotowania z sercem.

Na warsztatach dowiesz się, jak używać przypraw takich jak garam masala, kurkuma, kardamon czy kolendra, by wydobyć z potraw głębię smaku i zapachu. Nauczysz się przygotowywać klasyczne dania, a także poznasz historię i znaczenie tych potraw w indyjskiej kulturze.

Warsztaty zakończymy wspólną degustacją – bo najlepszym sposobem na poznanie kuchni jest jej... spróbowanie!

Menu warsztatowe już wkrótce...

Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch na czas warsztatów
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

*Zwracamy uwagę, że zgodnie z § 4. pkt. 1. warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).

Liczba dostępnych miejsc: 14

Andrzej Truchlewski

Prowadzący

Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.