Dzień Dziecka w showroomie Amica wraz ze zwiedzaniem Enea Stadion

06.06.2024 godz. 17:00

Czy Twoje dziecko jest głodne wrażeń? Chcesz, by Dzień Dziecka mogło świętować wyjątkowo? Jeśli tak, to zapraszamy na warsztaty dzieci wraz z rodzicami!

Spotkanie rozpoczniemy od ekscytującej wyprawy po wspaniałej arenie Enea Stadion. Dzieci wraz z rodzicami będą miały okazję zobaczyć niedostępne na co dzień zakamarki tego sportowego obiektu i poczuć magię piłki nożnej. Po takim intensywnym przeżyciu ich apetyt mocno wzrośnie, dlatego od razu wyruszymy na warsztaty kulinarne, gdzie pod okiem doświadczonego szefa kuchni, dzieci przygotują ich ulubione dania, w tym legendarną Kanapkę Kibica! Przygotuj się na mnóstwo opowieści z tego ekstra dnia i nie podawaj swojemu dziecku obfitego obiadu, bo u nas naje się do syta, a być może przyniesie coś pysznego do domu… :)

Menu warsztatowe:

  • Chicken star Tortilla Wrap (ekstremalnie chrupiący kurczak z serem warzywami i sałatą)
  • Mac & cheese (makaron z sosem cheddar i warzywami, czyli zapiekanka Kibica)
  • Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną teriyaki i warzywami
  • Piłkarskie angielskie ciasteczka Ben’s cookies
  • Crepes suzette francuskie naleśniki z pomarańczami, podawane na gorąco

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Zwiedzanie Enea Stadion, na którym swoje mecze rozgrywa Lech Poznań
  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów wraz ze zwiedzaniem stadionu: około 2,5-3 h

UWAGA: CENA dotyczy tylko osoby dorosłej. Dziecko BEZPŁATNIE!

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Andrzej Truchlewski

Prowadzący

Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.