Edukacja kulinarna poprzez wspólną zabawę z dziećmi w kuchni? Pozwól odkryć swoim pociechom pasję do gotowania pod okiem mistrzów kuchni! W profesjonalnie przygotowanych przestrzeniach showroomu Amica z okazji Dnia Dziecka odbędą się niecodzienne warsztaty kulinarne. Przy jednym stanowisku gotować będą wspólnie – rodzic i dziecko. Wspólnie wyruszą oni w kulinarną wędrówkę po bogatych w smaki regionach Włoch. Czym różni się pinsa od pizzy? W jaki sposób przygotować domowy makaron? Jak bezpiecznie kroić warzywa? Jak mądrze eksperymentować z przepisami? Na te i inne pytania odpowie Mistrz Akademii Kulinarnej Kacper Sobkiewicz.
Wspólnie będziemy gotować przepisy z kuchni włoskiej.
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
Czas trwania: około 3 godziny.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.
Prowadzący: Adrianna Krzeszowska Data: 27.04.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 299,00 zł
Prowadzący: Tomasz Rzeźnik Data: 22.06.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 309,00 zł
Prowadzący: Bartłomiej Wrzesiński Data: 30.03.2023 (czwartek) g.18:00 Cena: 319,00 zł
Po złożeniu zamówienia masz 90 min na dokonanie płatności, w przeciwnym razie twoja rezerwacja zostanie usunięta.