Edukacja kulinarna poprzez wspólną zabawę z dziećmi w kuchni? Pozwól odkryć swoim pociechom pasję do gotowania pod okiem mistrzów kuchni! W profesjonalnie przygotowanych przestrzeniach showroomu Amica z okazji Dnia Dziecka odbędą się niecodzienne warsztaty kulinarne. Przy jednym stanowisku gotować będą wspólnie – rodzic i dziecko. Wspólnie wyruszą oni w kulinarną wędrówkę po bogatych w smaki regionach Włoch. Czym różni się pinsa od pizzy? W jaki sposób przygotować domowy makaron? Jak bezpiecznie kroić warzywa? Jak mądrze eksperymentować z przepisami? Na te i inne pytania odpowie Mistrz Akademii Kulinarnej Kacper Sobkiewicz.
Wspólnie będziemy gotować przepisy z kuchni włoskiej.
Degustacja przygotowanych dań zwykle odbywa się na zakończenie warsztatów. Z doświadczenia wiemy jednak, że czasami nie sposób się powstrzymać przed tym, by skosztować wcześniej.
CENA dotyczy tylko osoby dorosłej. Dziecko BEZPŁATNIE!
Czas trwania: około 2,5 godziny.
Wszystkie miejsca wyprzedane.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.