W kuchni gruzińskiej mieszają się wpływy europejskie i azjatyckie. Przebiegający w Gruzji Wielki Jedwabny Szlak sprawił, że Gruzini mieli dostęp do przypraw i produktów z całego świata, dlatego mogli próbować, mieszać, eksperymentować i dosłownie czarować na talerzu!
Przepisem na ich magiczne potrawy są naturalne produkty: warzywa, owoce, mięsa i sery z charakterystycznymi przyprawami: czosnkiem, kolendrą, szafranem, czy szałwią i… OGROMNYM TEMPERAMENTEM z jakim je przyrządzają.
Ten temperament pokaże Ci szef kuchni z poznańskiej restauracji Pan Gar, który poprowadzi warsztaty. Poznasz na nich narodowe potrawy gruzińskie, które razem z nim przygotujesz.
Będą to między innymi:
Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu, dlatego bądź eko i zabierz ze sobą mały lunchbox.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Giorgi Osefaszwili jest gruzińskim kucharzem dbającym o autentyczność tradycyjnych potraw gruzińskich. Swoją pasję do gotowania odkrył we wczesnym dzieciństwie. Uczył się zarówno od najbliższych, jak i szefów kuchni restauracji w Gruzji. Obecnie pracuje w restauracji Pan Gar, zlokalizowanej w Domu Tramwajarza, na poznańskich Jeżycach.