Prawdziwe steki

26.03.2026 godz. 18:00
339.00 zł

Stek to święty Graal dla każdego wielbiciela mięsnych potraw. Odpowiednio przyrządzony dostarcza niesamowitych wrażeń smakowych. Czy jednak wiesz skąd pochodzi najlepsze mięso wołowe? Potrafisz rozpoznać różne rodzaje steków? Mistrz kuchni podpowie Tobie nie tylko w jaki sposób przyrządzić steki, ale również przeprowadzi przez historię tej kultowej potrawy. Poznaj sekret odpowiedniego wypieczenia steków w stylu rare czy medium-rare. Odkryj różnorodność smaków mięsa z różnych regionów świata i naucz się je nazywać i rozpoznawać.

Menu warsztatów będzie ogłoszone wkrótce.

Oczywiście wszystkiego spróbujesz! Zdobyta wiedza i booklet z przepisami pomogą Ci przygotować te wyśmienite potrawy samodzielnie w przyszłości.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 12

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.