Zapraszamy na niebanalne warsztaty kulinarne, które łączą romantyczny klimat Walentynek z odrobiną kulinarnej zabawy inspirowanej Tłustym Czwartkiem. Podczas tego wyjątkowego spotkania pary wspólnie wkroczą w świat kuchni japońskiej, ucząc się przygotowywać efektowne sushi, ale z twistem takim jak sushi burger.
Pod okiem prowadzącego **Bartłomieja Wrzesińskiego ** uczestnicy poznają podstawowe techniki pracy z ryżem, rybami i dodatkami, a także zasady estetycznego komponowania rolek. Warsztaty stawiają na wspólne gotowanie, bliskość i dobrą energię – to idealna okazja, by spędzić czas razem w kreatywny sposób, spróbować czegoś nowego i celebrować miłość przy wspólnym stole. Menu warsztatów zostanie ogłoszone wkrótce.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Wspólne gotowanie w kameralnej grupie Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący Booklet z przepisami Fartuch na czas warsztatów Degustacja przygotowanych dań Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie Czas trwania warsztatów: około 3h
*Zwracamy uwagę, że zgodnie z Regulaminem warsztatów (§ 4. pkt. 1) warsztaty są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych (uczestnik musi mieć ukończone 18 lat).
Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.