Azjatycki street food

29.09.2022 godz. 18:00

Chcesz pobudzić kubki smakowe domowników i zaskoczyć niestandardową formą posiłków? Weź udział w warsztatach „Azjatycki street food”. Uliczne jedzenie Azji to doskonały sposób na wprowadzenie ciekawych, orientalnych dań do codziennego menu. Wybierz się do Japonii, Wietnamu i Tajlandii podczas jednego spotkania i spróbuj tych wszystkich wyjątkowych dań, które przyrządzimy wspólnie w naszej kuchni.

Podczas zajęć będziesz mieć niepowtarzalną okazję, aby wypytać naszego Szefa kuchni o wszystko, co interesuje Cię w azjatyckiej kuchni – taka rozmowa z pewnością pozwoli na rozwianie wielu wątpliwości. Na koniec odbędzie się wspólna degustacja, podczas której wymienicie się uwagami z innymi uczestnikami i być może wybierzecie króla i królową ulicznych azjatyckich szlaków kulinarnych!

Wspólnie przygotujemy między innymi:

Japoński burger (tonkatsu z marynowaną kapustą i sosem hoisin)

Wietnamskie bułki Banh mi

Zupa Tom Kha

Pad Thai

Oczywiście wszystkiego spróbujemy na miejscu a zdobyta wiedza i przepisy pomogą każde z dań przygotować w domu.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.