Planujesz wprowadzić kilka ciekawych orientalnych dań do swojej kuchni? Poznaj pełen smaków i aromatów azjatycki street food. Podczas warsztatów uczestnicy poznają sekrety niebiańskich japońskich kotletów tonkatsu, wietnamskich bułek banh mi, przepysznej zupy tajskiej i wielu innych. Zabierzemy was w kulinarną przygodę po azjatyckich smakach.
Japoński Burger (tonkatsu z marynowaną kapustą i sosem hoisin)
Wietnamskie bułki Banh mi
Zupa Tom Kha
Pad Thai
Oczywiście wszystkiego spróbujemy na miejscu, a zdobyta wiedza i przepisy pomogą każde z dań przygotować w domu.
Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.
Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.
Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.