Azjatyckie zupy

09.06.2022 godz. 18:00

Ciekawe smaki oraz egzotycznie brzmiące nazwy przypraw, które nadają daniom unikalny smak, sprawiają, ze coraz chętniej i odważniej zerkamy w stronę Azji. Zaskakujące połączenia dobrze znanych składników z orientalnymi przyprawami poszerzają kulinarne doświadczenia i sprawiają, że niektóre przepisy na stałe wchodzą do naszego menu. Wszystkich zainteresowanych nowymi kulinarnymi doznaniami zapraszamy na przygodę z azjatyckimi zupami. Uczestnicy warsztatów wspólnie przygotują i skosztują kilku popularnych azjatyckich zup. Będzie to też doskonała okazja by zadać prowadzącemu pytania i rozwiać kulinarne wątpliwości dotyczące tego tematu.

W czasie spotkania uczestnicy wspólnie przygotują:

Tajską zupę Tom Kha

Ramen z karkówką

Zupę PHO z wołowiną

Warzywa w tempurze

Na zakończenie warsztatu (lub nawet w jego trakcie) skosztujemy przygotowanych dań i jeszcze raz omówimy przygotowane dania.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.