Azjatyckie zupy + pierożki

18.04.2024 godz. 18:00

Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne zupy! Zupa to doskonałe danie, dzięki któremu możesz sobie zapewnić konkretną dawkę składników odżywczych – przygotowana na odpowiednim, warzywnym lub mięsnym wywarze, zaspokoi głód na długi czas. Prócz orientalnych zup, dowiesz się także jak przygotowywać idealne pierożki, które w połączeniu z zupą stworzą idealny duet. Azjatyckie wersje takich dań łączą w sobie to, co najlepsze – wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne.

Na warsztatach pt. „Azjatyckie zupy + pierożki” przekonasz się, jak łatwo i szybko możesz przygotować azjatyckie dania - tak, aby nie traciły smaku i aromatu. Poznasz nowe przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny, orientalny smak. Nasza prowadząca podpowie, jaki rodzaj makaronu najlepiej wykorzystać oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy Cię, jak komponować azjatyckie zupy, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na koniec wszyscy uczestnicy będą mogli spróbować przygotowanych przez siebie potraw i tym samym wkroczyć na nową kulinarną ścieżkę.

Menu warsztatowe:

  • Wontony z kaczką w syczuańskim oleju chilli
  • Samosy wegetariańskie z sosem miętowym
  • Chińska zupa won ton z pierożkami nadziewanymi farszem krewetkowo-wieprzowym
  • Miso ramen z aiisuke tamago i tonkatsu

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadząca
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.