Podczas warsztatów poznasz tajniki tych niesamowitych aromatycznych zup, wspólnie przygotujemy idealny bulion, skomponujemy dodatki mięsne, warzywne i połączymy je w całość.
Uczestnicy wspólnie przygotują następujące dania:
Pho z wołowiną
Ramen klasyczny z wieprzowiną
Ramen wegański
Udon
Warzywa w tempurze Na koniec spotkania, skosztujemy przygotowanych potraw i odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące przygotowanych potraw.
Czas trwania: około 3 godziny.
Zapraszamy do obejrzenia relacji:
Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.