Azjatyckie zupy: Ramen, Pho

03.02.2022 godz. 18:00

Podczas warsztatów poznasz tajniki tych niesamowitych aromatycznych zup, wspólnie przygotujemy idealny bulion, skomponujemy dodatki mięsne, warzywne i połączymy je w całość.

Uczestnicy wspólnie przygotują następujące dania:

Pho z wołowiną

Ramen klasyczny z wieprzowiną

Ramen wegański

Udon

Warzywa w tempurze Na koniec spotkania, skosztujemy przygotowanych potraw i odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące przygotowanych potraw.

Czas trwania: około 3 godziny.

Liczba dostępnych miejsc: 7

Relacja z warsztatów

Zapraszamy do obejrzenia relacji:

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.