Dzień Kobiet

07.03.2024 godz. 18:00

Zamiast kwiatów na Dzień Kobiet podaruj warsztaty kulinarne! To świetny pomysł na prezent dla partnerki, mamy, córki czy przyjaciółki. Nic tak nie łączy ludzi jak wyśmienite jedzenie, a połączenie pysznych dań z doborowym towarzystwem to idealny duet na wieczór.

Podczas tego wieczoru o atmosferę i niezapomniane wrażenia smakowe zadba prowadzący Andrzej Truchlewski, który specjalnie dla uczestników przygotuje foccacię z oliwkami i ziołami z dodatkiem pesto. Kolejne dania uczestnicy będą przygotowywać indywidualnie lub w parach.

  • Włoskie pierożki panzerotti
  • Pot Saag Aloo - indyjskie curry ze szpinakiem
  • Malezyjski kurczak satay
  • Tajska sałatka z ogórków, sos orzechowy
  • Rissoto spumante z krewetką
  • Kurczak tikka masala
  • Chlebki naan
  • Ryż basmatii z masłem ghee z kardamonem, anyżem i…
  • Angielska earl grey tea
  • Szwajcarska czekolada
  • Francuskie cream brule z malinami

Psst! Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.

Co czeka każdego uczestnika warsztatów?

  • Wspólne gotowanie w kameralnej grupie
  • Mnóstwo ciekawostek, o których opowie prowadzący
  • Booklet z przepisami
  • Fartuch
  • Degustacja przygotowanych dań
  • Relacja z wydarzenia w postaci zdjęć i filmu do pobrania na stronie

Czas trwania warsztatów: około 3h

Liczba dostępnych miejsc: 0

Relacja z warsztatów

Andrzej Truchlewski

Prowadzący

Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.