Zamiast kwiatów na Dzień Kobiet podaruj warsztaty kulinarne! To świetny pomysł na prezent dla partnerki, mamy, córki czy przyjaciółki. Nic tak nie łączy ludzi jak wyśmienite jedzenie, a połączenie pysznych dań z doborowym towarzystwem to idealny duet na wieczór.
Podczas tego wieczoru o atmosferę i niezapomniane wrażenia smakowe zadba prowadzący Andrzej Truchlewski, który specjalnie dla uczestników przygotuje foccacię z oliwkami i ziołami z dodatkiem pesto. Kolejne dania uczestnicy będą przygotowywać indywidualnie lub w parach.
Psst! Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu.
Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.