Uwielbiasz przestrzeń swojej kuchni - serce domu w którym cudownie zasiadasz przy stole i zjadasz… przygotowaną przez kogoś potrawę.
Twoją kuchnię zdobią piękne garnki, patelnie, naczynia i sprzęty, ale… właściwie to nie wiesz do czego służą.
A gdyby tak trochę poeksplorować kuchnię? Gdyby tak samemu spróbować przyrządzić pyszne śniadanie, obiad, deser i kolację? Do tego w prosty sposób! Stać się niezależnym kulinarnym bytem, Kuchennym Odkrywcą?
Zapraszamy Cię na warsztaty na których wprowadzimy Cię w kuchenny świat. Nauczysz się przyrządzać potrawy na cały dzień, a nasz doświadczony szef kuchni Andrzej Truchlewski zdradzi Ci parę kulinarnych sekretów, na przykład: Co przygotować niejadkowi? Jak wybierać zdrowsze produkty? Jak łączyć techniki gotowania?
Andrzej Truchlewski odpowie także na pytania czym jest SMAK, jak i dlaczego warto parować składniki? Dlaczego gorzka czekolada z chili i solą to dobry wybór? Czy kwasek cytrynowy jest OK? I czy kawa z bazylią to dobre połączenie?
Nie przejmuj się, jeśli jesteś daleko w tyle z kuchennymi umiejętnościami - naprawdę gładko wprowadzimy Cię w przygodę z gotowaniem!
Menu warsztatowe: Na śniadanie:
Na obiad:
Na deser:
Psst! Nie najadaj się przed warsztatami! Na warsztatach przewidziany jest czas na degustację dań. Z doświadczenia wiemy, że nie jedno z nich zabierzesz także na wynos do domu. Co czeka każdego uczestnika warsztatów?
Czas trwania warsztatów: około 3h
Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.